Joulu Suomen historiaa

 


Joulu Suomi on vuonna 2009 toimintansa aloittanut laajalti Suomen alueella toimiva joulupukkipalveluna tunnettu Jouluun, joulupukkeihin ja maskotteihin erikoistunut ohjelmatoimisto. Joulu Suomen ammattilaisjoulupukit tekevät vuosittain yhteensä kymmeniä joulupukkikeikkoja marketeissa, kauppakeskuksissa ja yritysten tapahtumissa joulukaudella ennen jouluaattoa ja jouluaattoisin Joulu Suomen kymmenet jouluaattopukit vierailevat sadoissa suomalaiskodeissa. Kun Joulu Suomen joulupukkipalvelu perustettiin, mukana oli jo ensimmäisenä jouluna henkilöitä, joilla oli kokemusta joulupukkina toimimisesta, kokemusta muista joulupukkipalveluista sekä kokemusta lasten parissa työskentelystä, esiintymisestä ja viihdebisneksestä. Sittemmin Joulu Suomen joulupukkien joukkoon on liittynyt paljon lisää kokeneita joulupukkiesiintyjiä ja nuorempia joulupukkiesiintyjiä, joita kaikkia koulutamme eri tavoin ja järjestämme joulupukkikoulutusiltoja. Vuonna 2019 Joulu Suomi -ohjelmatoimisto laajensi toimintaansa maskotteihin.

Ensimmäisenä toimintavuonna 2009 Joulu Suomen joulupukkipalvelu vei joulutervehdyksen tuhansille suomalaisille vieraillen mm. vanhustenkodeissa, päiväkodeissa, kehitysvammaisten kodeissa ja sadoissa suomalaiskodeissa jouluaattona. Joulupukkipalvelu toimi aloitusvuonna pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turun seudulla. Joulupukkipalvelussa työskenteli ensimmäisenä vuonna noin 30 henkilöä, joista suurin osa oli jouluaattopukkeja. Tämän sivun kuvat ovat vuodelta 2009, jonka jälkeen joulupukkiasuja on jonkin verran päivitetty.Copyright 2023 Joulu Suomi

 
Tehty Macilla

Joulu Suomi

Youtubessa:

Joulu Suomen parhaista joulupukeista valikoidut ns. ammattilaisjoulupukit vierailevat ja esiintyvät ennen joulua mm. kauppakeskuksissa, marketeissa, tavarataloissa, yritysten tapahtumissa, pikkujouluissa, joulujuhlissa ja päiväkodeissa. Ennen jouluaattoa toimivilla joulupukeilla on mm. parempia deluxe -partoja ja -peruukkeja sekä muita ammattilaisasusteita kuin sinänsä myös hyviin joulupukkiasuihin pukeutuvilla jouluaattopukeilla.

Vuosien varrella Joulu Suomen joulupukkitoiminta on kehittynyt sekä laadullisesti, että määrällisesti. Tasokas ennen jouluaattoa tapahtuva ammattilaistoiminta on kasvanut ja laajentunut myös maantieteellisesti. Joulupukkejamme esiintyy mm. kauppakeskuksissa, marketeissa ja yritysten tapahtumissa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan lisäksi Tampereen seudulla, Turun seudulla, Lahdessa, Kouvolassa, Ikaalisissa ja Länsi-Suomessa.

Jouluaaton joulupukkitoiminnan organisointia on kehitetty kokemuksen pohjalta toimivaksi ja asiakasystävälliseksi. Aikataulut pitävät verrattain hyvin eri puolilla Suomea aikamodulipohjaisessa varausjärjestelmässä, jossa jouluaattoasiakkaat tekevät tilauksen kahden tunnin aikamoduliin. Tilausten tultua sisään joulupukkien reitit tehdään valmiiksi ja asiakkaille ilmoitetaan joulupukkien tarkemmat saapumisajat tekstiviestitse. Tilauspuhelinten määrä kasvoi vuosien varrella jopa kolmeen toiminta-alueiden määrän kasvaessa. Sähköpostitilausten ja myöhemmin joulukaudella 2015 verkkokauppatilausten tullessa mahdolliseksi, jäi viimeinenkin tilauspuhelin pois käytöstä joulukaudella 2020. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä joulupukkipalveluumme ja nykyisin suurin osa asiakkaistamme tilaa meiltä jouluaattopukkia vähintään toista kertaa ja osa jopa vuodesta 2009 lähtien.

Vuonna 2019 Joulu Suomi alkoi järjestämään maskottiesiintyjiä mm. marketteihin, päiväkoteihin ja palvelukoteihin. Maskotteina aloittivat kaksi pääsiäispupua, Ismo-koira ja Misu-katti.

Joulu Suomi alkoi tarjota perinteistä Joulupukin kirjettä vuonna 2010, mutta vuonna 2019 Joulu Suomi loi aidontuntuisen käsin tehdyn ja käsin kirjoitetun Luksus Joulupukin kirjeen. Koronavirusepidemiavuonna 2020 Joulu Suomi toi markkinoille uuden Joulupukin videotervehdys -tuotteen.

Toivomme, että Joulu Suomi järjestää Teille viihtyisän kokemuksen!

Tampereen jouluaattopukki-koulutusillan videokooste 2011:

Helsingin jouluaattopukki-koulutusillan videokooste 2011:

Jouluaattopukkien rekrytointi-video vuodelta 2011: