Joulupukin vierailu jouluaattona

 

Copyright 2019 Joulu Suomi

 
Tehty Macilla

Joulu Suomi

Youtubessa:

Vierailun aikana joulupukki yrittää jututtaa lapsia ja vähän aikuisiakin. Vuoden varrella on tapahtunut usein paljonkin kerrottavaa. Jotkut joulupukit ovat oikeita tarinamiehiä, joitakin pyry ja pakkanen ovat muovanneet hiljaisemmiksi lasten kuuntelijoiksi. Aivan pienimmät lapset saattavat aluksi pelätä ja ihmetellä joulupukkia. Vähän vanhemmilla lapsilla voi olla joulupukille kysymyksiä esitettävänään. Useimmat joulupukit ainakin yrittävät muistaa lasten nimet tai ehkä nimet löytyvät joulupukilla mukanaan olevasta tonttujen kirjoittamasta muistikirjasta.

Osa joulupukeista saattaa hyödyntää keskustelussa joulupukkipalvelulle etukäteen annettuja tietoja lasten harrastuksista yms. Toisten keskustelu saattaa poukkoilla eteenpäin vapaammin. Kaikki joulupukit yrittävät kuitenkin esiintyä kykyjensä mukaan uskottavasti.

Joulupukista otetaan usein kuvia lasten kanssa. Joskus lapset haluavat istua joulupukin polvelle, mutta ujommat voivat aivan hyvin seistä tai istua joulupukin rinnalla valokuvissa.

Usein joulupukille lauletaan. Osa joulupukeista on itsekin laulutaitoisia ja jotkut ovat saattaneet ottaa Korvatunturilta mukaansa soittopelinsäkin - kitaran, haitarin, huuliharpun tai muun musiikki-instrumentin.

Joulupukki aloittelee lahjojen jakamista. Aattoiltana on usein vielä monta kotia kierrettävänä ja joulupukki jakaakin yleensä vain yhden säkin verran lahjoja ennen seuraavaan paikkaan lähtemistä.

Lopuksi joulupukki hyvästelee lapset ja perheen ja suuntaa matkansa kenties naapuruston lapsiperheen luokse.

Joulupukin vierailu kestää yleensä 10-15 minuuttia, alkupäivästä tai ihan loppuillasta joskus vähän pidempäänkin.

Joulupukin vierailu on monesti erityisesti lapsille - mutta usein myös lasten vanhemmille, isovanhemmille ja isosisaruksille ikimuistoinen kokemus.

Joulupukin vierailun sisältö jouluaattona aina jonkin verran vaihtelee ja jokainen joulupukkiemme tekemä vierailu jouluaattona on varmasti erilainen. Tämän sivun tarkoituksena on antaa yleistä kuvaa siitä millaisia Joulu Suomen joulupukkien vierailut yleensä ovat - ei toimia sopimustekstinä.

Joulu Suomen joulupukkipalvelun joulupukki soittaa yleensä 1-2 minuuttia etukäteen ennen tuloaan asiakkaan antamaan puhelinnumeroon pysäköidessään autoa talon läheisyydessä.

Ovella joulupukki vanhan ajan malliin koputtaa ovea tai ehkä joulukiireissään joskus pimpottaa ovikelloakin. Lahjojen jättäminen oven taakse tai eteiseen joulupukkia varten on yleensä sovittu joulupukkipalvelun kanssa etukäteen tilausta tehdessä. Joskus perheenisä voi tuoda lahjat salavihkaa joulupukille tullessaan häntä vastaan. Joulupukki ottaa lahjat ja kantaa niistä yleensä yhtä suurempaa säkkiä mukanaan sisään tullessaan. Isä tai äiti auttavat yleensä joulupukkia muiden lahjojen sisään tuomisessa.